ABD, İran'a yeni yaptırımları açıkladı

vıcık

New member
ABD, İran'ın İsrail'e saldırısına yanıt olarak Tahran'a yeni yaptırımlar açıkladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'a göre, bu yaptırımlar diğer şeylerin yanı sıra İran'ın füze ve insansız hava aracı programlarını da hedef alacak. Ayrıca Devrim Muhafızları ve İran Savunma Bakanlığı da yaptırımlardan etkilenecek.

Sullivan Salı günü (yerel saatle) şunları söyledi: “Bu yeni yaptırımlar ve diğer önlemler, İran'ın askeri kapasitesini ve etkinliğini sınırlamak ve zayıflatmak ve sorunlu davranışlarının tüm yelpazesini ele almak için devam eden baskıyı sürdürecek.” Ayrıca ABD'nin müttefiklerinin ve ortaklarının da benzer önlemleri almasını beklediğini belirtti.

Dış temsilcisi Josep Borrell'e göre Avrupa Birliği, İran'a yönelik yaptırımları genişletmek için çalışıyor. Borrell Salı akşamı AB dışişleri bakanları arasında Brüksel'de yapılan görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, yaptırımların sıkılaştırılmasının Rusya'ya insansız hava aracı tedariki de dahil olmak üzere İran'ın silah ihracatını etkilemesi gerektiğini söyledi.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.