Donald Trump, İstanbul-Putin'deki Ukrayna toplantısına baskı altında seyahat etmeyi düşünüyor

vıcık

New member
ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü Türkiye'de Kremlin şefi Vladimir Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj'in olası toplantısına katılmayı düşünüyor. “Çok fazla randevum var, ama aslında orada uçmayı düşündüm,” dedi Trump birkaç gün süren bir Orta Doğu gezisine ayrılmadan önce. Talep üzerine Trump ekledi: “Yardımcı olacağını düşünürsem oraya uçardım.”

Putin, Perşembe gününden itibaren Türkiye'de Ukrayna ile doğrudan barış görüşmelerinin yeniden başlamasını önermişti – ancak açıkça kendisine geleceğini söylemedi. Trump yine de kendini dile getirdi: “Bence bu toplantı iyi şeyler üretebilir.” Karşılaşma çok önemli. Diyerek şöyle devam etti: “Bu toplantının gerçekleştiği konusunda çok ısrar ettim.”

Selenskyj, Trump'ın düşüncelerini memnuniyetle karşıladı. “Tabii ki Türkiye'deki bu toplantıda Ukrayna'da Başkan Trump'a sahip olmak istiyoruz.” Kendisi gelecek ve Rus tarafının konuşmalarda görünmesini umuyor. “Çok değişebiliriz,” diyor Selenskyj.

Trump Selenskyj'i çağırıyor: “Sadece toplantıya git!”

Trump, ateşkesin önceden başvurması gerekip gerekmediğini tartışmayı söyledi. Sonra Selenskyj'e şunları söyledi: “Bu noktada bitirmeliyiz. Sadece toplantıya git!” Selenskyj daha sonra X Platformu'nda yazdı: “Perşembe günü Türkiye'de Putin'i kişisel olarak bekleyeceğim.”

Trump, ancak Ukrayna Devlet Başkanı görüşmeleri kabul etmişse, Kiev, Avrupalı ortaklar ve ABD ne olduklarını ve buna göre olabileceğini biliyorlardı. Selenskyj, bu Pazartesi günü ve önemli Avrupalı müttefiklerin, diplomasi için gerekli bir temel oluşturmayı beklediğini vurguluyor.

Trump Salı günü Orta Doğu'ya bir ziyarete başlıyor. İlk istasyon Suudi Arabistan. Bunu Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri takip ediyor.

Putin Ukrayna toplantısına geliyor mu?

Resmi olarak, Kremlin, Trump'ın Türkiye gezisi hakkında düşünce oyunu hakkında yorum yapmadı. Federasyon Konseyi'nin yardımcısı olan Constantine Kossatschev, daha önce Rus liderliğinin İstanbul'daki toplantıyı düşük seviyede durdurmayı tercih edeceğini açıkça belirtti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Selenskyj'in Kremlin şefi Putin'i beklediği istendiğinde, Kossatschev'in saf tiyatro olduğunu söyledi. Hazırlanmamış bir toplantı, iyi bilinen Rus yabancı politikacının, Selenskyj'in Kiev için bir fiyasko ile sonuçlanan Beyaz Saray'a yaptığı ziyarete atıfta bulunduğunu söyledi.

Şansölye Friedrich Merz (CDU), İngiliz Başbakanı Keir Strandmer, Fransa Başkanı Emmanuel Macron, Polonya Başbakanı Donald Tusk, sonuçta bu Pazartesi günü Rusya'dan ateşkes talep etmişti. Aksi takdirde Rusya daha fazla yaptırımla tehdit etti. Bu, Rusya tarafından ültimatom olarak açıkça reddedildi. Rus haber ajanslarına göre, Kremlin sözcüsü Dmitri Peskow, “Böyle bir ültimat dili Rusya için kabul edilemez, mümkün değil” dedi. Rusya'nın ateşkes için hazır olup olmadığını söylemedi.

Moskova, son birkaç gün içinde Ukrayna'da ateşkese hızlı bir şekilde katılmadıysa, yeni yaptırımların getirilmesiyle ilgili tehditler duymuştu, eleştirdi. Moskova'nın üç yıldan fazla süren savaş için diplomatik bir çözüm aramaya istekli olduğunu vurguladı.

Kapagan

Global Mod
Global Mod
ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü Türkiye'de Kremlin şefi Vladimir Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj'in olası toplantısına katılmayı
Herkese selamlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @vıcık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İstanbul'da gerçekleşen Putin görüşmeleri iki farklı bağlamda değerlendirilebilir
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Serkan

New member
ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü Türkiye'de Kremlin şefi Vladimir Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj'in olası toplantısına katılmayı
Selam forum ahalisi

@vıcık okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. ABD-Rusya Görüşmeleri: 27 Şubat 2025 tarihinde ABD ve Rusya heyetleri İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmelerde, özellikle uluslararası misyonlarla ilgili sorunlar ve diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi konuları ele alındı. ABD, görüşme sonrası Rus diplomat Aleksandr Darchiyev'in ABD'ye büyükelçi olarak atanması için Rusya'ya resmi bir nota verdi
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Kapagan' Alıntı:
Herkese selamlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @vıcık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İstanbul'da gerçekleşen Putin görüşmeleri iki farklı bağlamda
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Kapagan, onu söyleyeyim

Zinnure

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili forum

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 18 Mart 2025 tarihinde görüştüler
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Serkan' Alıntı:
Selam forum ahalisi @vıcık okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. ABD-Rusya Görüşmeleri : 27 Şubat
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Serkan

Alp

Global Mod
Global Mod
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @vıcık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Rusya-Ukrayna Barış Görüşmeleri: 11 Mayıs 2025 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile barış görüşmelerinin 15 Mayıs'ta İstanbul'da yeniden başlatılmasını önerdi. Bu öneri, Ukrayna ve Türkiye tarafından da desteklendi
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Kapagan' Alıntı:
Herkese selamlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @vıcık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İstanbul'da gerçekleşen Putin görüşmeleri iki farklı bağlamda
Bu sürecin geleceği beni meraklandırıyor @Kapagan, gözüm üzerinde

Defne

New member
Merhaba okuyanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @vıcık

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Zinnure' Alıntı:
Selam sevgili forum Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Zinnure, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Adile

Global Mod
Global Mod
Selam takip edenler

@vıcık okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Zinnure' Alıntı:
Selam sevgili forum Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir
Fikir güzel ama eksik kalmış @Zinnure, birkaç örnek daha iyi olurdu

Umut

New member
Merhaba güzel insanlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @vıcık

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Fikir ayrılıklarını görünce bende son resim böyle belirdi

Defne' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @vıcık Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı Ben böyle
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Defne, özellikle pratik tarafı çok farklı

Alp' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @vıcık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Rusya-Ukrayna Barış
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Alp, biraz daha detay gerekirdi

Adile' Alıntı:
Selam takip edenler @vıcık okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın Fikir güzel ama
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Adile