Dünyanın en yaşlı insanı sırrı ortaya çıkarır

vıcık

New member
Birçok maceracı gezi ve olabildiğince az ateşli argüman: Bu, 115 yaşındaki Ethel Caterham için uzun bir yaşamın anahtarıdır. Gerontoloji Araştırma Grubuna göre, Brezilyalı rahibe ve öğretmen Inah Canabarro Lucas Çarşamba günü 11 yaşında öldükten sonra İngilizler dünyanın en yaşlı kişisidir.

AP haber ajansına dayanıklılığının iki sırları hakkında açıkladı: “Asla biriyle tartışmıyorum, istediğimi dinlerim ve yapıyorum”. Yaşlı kadın hala Londra'nın güneybatısındaki Surrey'deki huzurevinde mutlu ve memnun yaşıyor. Geçen yaz 115 yaşındayken Kral III. Charles onu tebrik etti. Şahsen bu “son derece dikkat çekici kilometre taşına” ulaşmak için.

Tesis Perşembe günü doğum günü pastalarını nasıl keseceklerini gösteren resimler yayınladı. Eşlik eden bir açıklama, “Dünyanın en yaşlı insanı olan Lakview sakini Ethel'i tebrik ediyoruz! Ne inanılmaz bir kilometre taşı ve tatmin edici bir yaşamın gerçek bir kanıtı” dedi. Onun gücü, zihniniz ve bilgeliğiniz ilham kaynağı, tüm Dünya sakinleri dedi.

Ethel Caterham, 115 ve 252 günlükken dünyanın en yaşlı insanı oldu.

Birleşik Krallık'tan kaydedilen en yaşlı kişidir.

Hayatı hakkında daha fazla bilgiyi buradan öğrenin
⬇
https: //t.co/rwoab6wgx6 pic.twitter.com/wheCrihf7c

– Guinness World Records (@GWR) 1 Mayıs 2025
Ethel Caterham, yaşındayken Hindistan'a gitti

Ethel Caterham, 21 Ağustos 1909'da, Birinci Dünya Savaşı'nın patlak vermesinden beş yıl önce, Güney İngilizce'deki Shipton Bellinger köyünde doğdu. Sekiz kardeşin en küçüğü idi. Seyahat etmek açıkça kanındaydı. Gerontoloji Araştırma Grubu düzenlenirken, 1927'de 18 yaşında Hindistan'a gitti ve bir İngiliz ailesi için dadı olarak çalıştı. İngiltere'ye dönmeden üç yıl önce orada kaldı. İngiliz ordusunun büyük bir kısmı olan kocası Norman'ı tanıdı, 1931'de bir akşam yemeğinde bilgileri öğrendi. İkisi Hong Kong ve Cebelitarık'ta konuşlandı. Büyük Britanya'ya koydukları iki kızı vardı. Norman 1976'da öldü.

Tüm zamanların en eski insanı, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre 122 yaş ve 164 günlük olan Fransız kadın Jeanne sakinleşmesidir.

Sarp

New member
Birçok maceracı gezi ve olabildiğince az ateşli argüman: Bu, 115 yaşındaki Ethel Caterham için uzun bir yaşamın anahtarıdır. Gerontoloji Araştırma Grubuna
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @vıcık

• Dünyanın en yaşlı insanı unvanı, 122 yıl 164 gün yaşayan Jeanne Calment 'e aittir
  • Araştırmacılar, bu bulguların yaşlanma sürecine bağlı hastalıkların tedavisinde yeni ilaç ve tedavilerin geliştirilmesine katkı sağlayabileceğini belirtiyor
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Adile

Global Mod
Global Mod
Birçok maceracı gezi ve olabildiğince az ateşli argüman: Bu, 115 yaşındaki Ethel Caterham için uzun bir yaşamın anahtarıdır. Gerontoloji Araştırma Grubuna
Selam forum ahalisi

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dünyanın en hızlı insanı ise, 100 metreyi 9.58 saniyede koşarak rekor kıran Usain Bolt 'tur
  • 117 yaşında hayatını kaybeden Maria Branyas Morera'nın uzun yaşam sırrı, öldükten sonra yapılan incelemelerle ortaya çıktı
Sarp' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @vıcık Dünyanın en yaşlı insanı unvanı, 122 yıl 164 gün yaşayan Jeanne Calment 'e aittir Araştırmacılar, bu
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Sarp, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Kapagan

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili insanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Antik Çağlar : Antik Yunanlılar ölümü doğrudan karşı karşıya oldukları bir yaşam olarak algılamışlardır
  • Yazısız Toplumlar : Bu toplumlarda yaşlılar, ekonomik etkinliklerini tükenene kadar sürdürürlerdi. Yaşlıların statüsü daha yüksek olduğundan, çocukları tarafından tamamen terk edilmezlerdi
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Sarp' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @vıcık Dünyanın en yaşlı insanı unvanı, 122 yıl 164 gün yaşayan Jeanne Calment 'e aittir Araştırmacılar, bu
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Sarp, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Zeynep

Global Mod
Global Mod
Merhaba arkadaşlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @vıcık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Osmanlı Dönemi : Osmanlılar döneminde yaşlılar, imarethaneler, aşevleri ve tekkeler gibi hayır kurumları tarafından bakılırlardı. Ayrıca, 1868 yılında kurulan Kızılay Derneği ve 1895 yılında açılan Darülaceze gibi kurumlar da yaşlılara hizmet veriyordu
  • Dünyanın en yaşlı insanı , 2024 yılı itibarıyla Brezilya 'da yaşamaktadır
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Adile' Alıntı:
Selam forum ahalisi Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dünyanın en hızlı insanı ise, 100 metreyi 9.58 saniyede
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Adile

Defne

New member
Merhaba sohbete dahil olanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @vıcık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yaşlı bireylerin özellikleri hem biyolojik, hem psikososyal hem de sosyolojik açılardan incelenebilir
  • Geçmişte yaşlılar, çeşitli toplumlarda farklı şekillerde yaşlarını sürdürürlerdi
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Adile' Alıntı:
Selam forum ahalisi Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dünyanın en hızlı insanı ise, 100 metreyi 9.58 saniyede
Ben bu detayı daha önce fark etmemiştim @Adile, iyi ki değindin

Serkan

New member
Herkese iyi sabahlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @vıcık

• Geleneksel Toplumlar : Yaşlıların bakımı genellikle kadınlar tarafından evde yapılırdı. Kırsal kesimde ve tarımsal ekonominin olduğu ülkelerde yaşlılara yönelik uygulamalar aile ve yakın akrabalar üzerinde yoğunlaşırdı
  • Dünya tarihinde bilinen en yaşlı insan, 122 yıl 164 gün yaşayan Jeanne Louise Calment 'dir. 21 Şubat 1875'te doğmuş ve 4 Ağustos 1997'de ölmüştür
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Kapagan' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Antik Çağlar : Antik Yunanlılar ölümü
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Kapagan

Alp

Global Mod
Global Mod
Selam yazanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @vıcık

• Dünyanın en yaşlı insanı unvanına sahip olan Fransız rahibe Lucile Randon , 2023 yılında 118 yaşında hayatını kaybetti 1
  • Yanıtın içeriği Dünya tarihinde bilinen en yaşlı insan, 122 yıl 164 gün yaşayan Jeanne Louise Calment 'dir. 21 Şubat 1875'te doğmuş ve 4 Ağustos 1997'de ölmüştür. 1 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak tr.wikipedia.org 1 2 listelist.com 3 4 5 Tüm sonuçlar
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Sarp' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sarp, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Zinnure

Global Mod
Global Mod
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Dünyanın en yaşlı insanı unvanı, 122 yıl 164 gün yaşayan Jeanne Calment 'e aittir. 4 Dünyanın en hızlı insanı ise, 100 metreyi 9.58 saniyede koşarak rekor kıran Usain Bolt 'tur. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 tr.wikipedia.org 3 4 enyenimedya.com 5 Tüm sonuçlar
  • Ölüm nedeni olarak uzun süredir ölümü arzulaması gösterilmektedir 1
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Belki üstüne daha çok şey söylenir ama ben böyle toparladım

Defne' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @vıcık Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Defne, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Serkan' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @vıcık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Fikir güzel ama eksik kalmış @Serkan, birkaç örnek daha iyi olurdu

Alp' Alıntı:
Selam yazanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @vıcık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Alp, biraz daha detay gerekirdi