Yabancı Mağaza ismi KFC Ne Demek?

Mucahit

Member
Yabancı Mağaza ismi KFC
Popüler Mağaza isimlerinden ilk olarak KFC’nin tarihine biraz göz atalım. Bu firmanın hikayesi Amerika Birleşik Devletleri Kentucky Tennesse sınırının yirmi beş mil uzağında olan Corbin kasabasında başlıyor. Albay Harland D. Sanders restoran işine girene kadar bir çok farklı deneyim yaşamıştır. Hayatta kalabilmek için demir yolu işçiliğinden feribot işçiliğine kadar bir çok farklı dalda çalışan Albay Harland D. Sanders 1930’lu yılların ortalarına geldiğinde Corbin kasabasında küçük bir dükkan satın alır. Albay Harland D. Sanders çeşitli tarifleri bir birine karıştırarak yeni tarifler elde etmeyi çok sever ve tam bir yemek aşığıdır.

Yemek işine elinde ki tarifler ile Corbin kasabasında başlar ancak talihsizlik Albay Harland D. Sanders’ın yakasını bırakmaz. Corbin kasabasından geçen otoyol başka yere taşınınca iflas eder ve elindeki tarifleri restoran restoran gezerek pazarlamaya başlar. Restoranlar ile bağlantısını koparmayan Albay zamanla bu işi tutturur ve bir marka haline gelir. İlk başta 1,019 restoran tariflerini uygulamaya başlar ve hem restoran sahipleri hemde müşterilerin vazgeçilmezi olur.

KFC isminin açılımı Kentucky Fried Chicken’dır. Logosunda olan kişi ise Albay Harland’dan başka kimse değildir. Kendisini bir marka haline getiren Albayın kendisini logoya koyması oldukça manidar ve akılda kalıcıdır. Günümüzde 78 ülkede ve 10,000’den fazla restoran’ı ile büyük bir yapılanmadır. Unutmayın azim ve kararlılığın önünde hiç bir engel duramaz.